Recepten gezocht op cranberr

Witlof met honing

2-9-2006 - Bezocht: 16 keer - Bijgerecht - Nederland - Snijd de onderkant van de stronken witlof af (niet te veel, zodat ze nog wel aan elka...... 3 flinke stronken witlof honing geraspte kaas.....

Gefrituurde Aardappelballetjes

1-9-2006 - Bezocht: 29 keer - Bijgerecht - Griekenland - Verhit een beetje olie in een grote pan en voeg mosterdzaad, kurkuma, zout en groene ...... 1/2 el bruin mosterdzaad 1/2 el kurkuma 3/4 el zout 1 el basterdsuiker 2 groene sp. pe.....

Stoofpot van saucijsjes, chorizo en groenten

30-8-2006 - Bezocht: 17 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Verhit de olie in een braadpan en bak de saucijsjes ca. 15 minuten met het deksel sch...... 2 el olijfolie 400 gram saucijsjes 200 gram chorizo, in blokjes 2 grote uien, in dunne .....

Sperziebonen met spekjes en rode paprika

28-8-2006 - Bezocht: 19 keer - Bijgerecht - Amerika - Verhit de olie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze ca. 5 minuten tot het ve...... 1 el olie 200 gram magere spekblokjes 1 kleine ui, gesnipperd 500 gram sperziebonen, ge.....

Komkommer in kokossaus

24-8-2006 - Bezocht: 19 keer - Bijgerecht - Indonesie - Verhit de olie in een pan en fruit hierin op halfhoog vuur de sjalotten, knoflook, lo...... 2 el olie 3 sjalotten, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 rode lomboks, in rin.....

Varkenshaasje in sinaasappelsaus

23-8-2006 - Bezocht: 21 keer - Hoofdgerecht - Spanje - Kruid de varkensfilet met zout en peper. Smelt de margarine in een pan en bak de var...... 2 varkenshaasjes (350 gr) 3 perssinaasappels 1 a 2 dl droge sherry (naar smaak) 1,5 dl .....

Aardappelstoofschotel met olijven

16-8-2006 - Bezocht: 26 keer - Bijgerecht - Griekenland - Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en voeg de aardappels toe. Best...... 125 ml olijfolie 1 kilo aardappels, geschild, de kleinere gehalveerd en de grotere in vie.....

Fricassee van kip

16-8-2006 - Bezocht: 27 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Olie en boter in de pan verwarmen en de knoflook en sjalotten ongeveer 10 minuten fru...... 1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kilo, in 8 stukken, bestrooid met zout en peper 1 soeplepe.....

Kip Met Twee Citroenen

16-8-2006 - Bezocht: 36 keer - Hoofdgerecht - Italie - De oven voorverwarmen op 180 graden. De kip royaal met zout en peper bestrooien en he...... 1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kilo zout zwarte peper uit de molen 2 kleine citroene.....

Pasta met zoete tomaten auberginesaus en mozzarella

16-8-2006 - Bezocht: 319 keer - Hoofdgerecht - Italie - De olie in een hapjespan verhitten en de aubergineblokjes er snel in omscheppen zodat...... 350 gr. penne 1 mooie stevige aubergine in blokjes 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, fi.....

Warme aardappel spinaziesalade

16-8-2006 - Bezocht: 17 keer - Bijgerecht - Nederland - Aardappels en boontjes beetgaar koken in gezouten water.Warm omscheppen met de spinaz...... 700 gr.Roseval aardappelen met schil in parten, of krieltjes 200 gr sperziebonen 150 gr......

Warme mossel en aardappelsalade

16-8-2006 - Bezocht: 15 keer - Hoofdgerecht - Spanje - De mosselen, ui en wijn in een grote pan doen en op middelhoog vuur aan de kook breng...... 2 kg mosselen, gewassen 160 ml droge witte wijn 1 fijngehakte ui 1 kg ongeschilde vastk.....

Bloemkool in tomatensaus

14-8-2006 - Bezocht: 44 keer - Bijgerecht - Griekenland - Verdeel de bloemkool in roosjes en besprenkel die met het citroensap. Laat dit even i...... 1 bloemkool sap van halve citroen 5 el olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes kno.....

Roergebakken paksoi

13-8-2006 - Bezocht: 60 keer - Bijgerecht - China - Snijd het onderste gedeelte van de stronk van de paksoi af en snijd vervolgens de ste...... 1 flinke struik paksoi 50 ml kippenbouillon 2 el oestersaus 2 el lichte Chinese sojasau.....

Salade met geroosterde aubergine, paprika en tomaat

7-8-2006 - Bezocht: 21 keer - Bijgerecht - Turkije - Prik hier en daar wat gaatjes in de aubergines met een vork. Snijd de rode paprika's ...... 2 aubergines 2 rode paprika's 1 grote rode ui, fijngehakt 1 bakje kerstomaatjes, gehalv.....

<< .... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 .... >>