Vis gerechten

Vis is voortaan in allerlei soorten verkrijgbaar wat mijn voorkeur voor vis zeker opgekrikt heeft, ik heb het altijd wel lekker gevonden, een schol, een zee- of sliptong vond ik altijd wel lekker, maar tegenwoordig is er toch veel meer keus. Nu zijn mijn favorieten tonijnfilet en zwaardvis en nog steeds tong en schol. Maar helemaal verzot ben ik op schaal en schelpdieren en dan vooral garnalen in alle maten en St. Jacobsmosselen, daar mag je me gerust voor wakker maken. St. Jacobsmosselen rauw verwerkt in sushi, Hotate, is de lekkerste sushi die je kunt krijgen. Het liefst eet ik schaal- en schelpdieren als voorgerecht met wat stokbrood, eigenlijk vind ik het het lekkerst om 2-3 voorgerechten te eten in plaats van een voorgerecht en hoofdgerecht, het nagerecht is niet zo aan mij besteedt.

Pittige Gele Knoflook Gamba Rub

12-6-2016 - Bezocht: 52 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Indonesie - Pel de gambas en dep droog. Maal knoflook en rawit fijn in vijzel voeg dan olie en...... 500 gram gambas 2 tenen knoflook 1 rawit 1 tl kunyit poeder 1 tl sereh poeder 1/2 tl .....

Zalmsalade de luxe

14-8-2013 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Nederland - Breng de bouillon aan de kook met de wijn. Leg de vis hierin en pocheer op laag vuur ...... 200 gram zalmfilet een scheut witte wijn vis bouillon (zodat de vis onder staat) 1 el.....

Gegrilde garnalen met geroosterde knoflook habanero dressing

8-6-2013 - Bezocht: 32 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Amerika - Doe de teentjes knoflook (met schil) in wat aluminium folie met een beetje olie en ro...... 20 gambas met schil 2 el olie zout vers gemalen peper 1 el olijfolie + 1 dl olijfoli.....

Fish n Chips

22-4-2013 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Groot Britannie - Meng alle droge ingredienten van het beslag voeg dan de olie en beetje bij beetje het...... 2 kopjes bloem 2 el bakpoeder 1 el zout 1 el knoflookpooeder 2 tl suiker 2 tl chilipo.....

Snelle Zalmteriyaki

30-3-2013 - Bezocht: 31 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Japan - Bak de zalmfilets aan 1 kant in een beetje olie. Meng ondertussen alles voor de sa...... 4 zalmfilets 4 el japanse sojasaus 4 el mirin 4 el sake 2-3 el suiker 1 el geraspte.....

Kabeljauw met Badjaksaus

7-8-2012 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Indonesie - Bak de knoflook, sambal, citroengras, djeruk, knoflook en ui in wat olie tot geurig e...... 2 stukjes kabeljauw met vel 2 el sambal oelek 1 stengel citroengras, platgeslagen 2 dje.....

Gefrituurde hele vis

15-2-2010 - Bezocht: 18 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - China - Meng alle ingredienten voor de sojasaus dressing en verwarm deze tot aan de kook. Dan...... 1 hele vis, goed schoongemaakt en ingesneden stukje gember, grof geraspt 1 lenteui, dun .....

Krab Cakes

28-8-2009 - Bezocht: 21 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Lunchgerecht - Amerika - Week brood in scheutje melk en knijp het vocht eruit. Meng krab, brood en de rest van...... 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes 2 blikjes krab, uitgelekt en harde stukjes verwijder.....

Gevulde Lente Forel

15-4-2009 - Bezocht: 21 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Italie - Leg de peultjes twee minuten in kokend water, spoel ze af en dep ze droog. Maak een ...... 4 forellen 100 gr peultjes 100 gr roomkaas 100 gr Hollandse garnalen 2 charlotjes in h.....

Kabeljauw uit de oven

28-12-2008 - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Smelt de boter, doe er de tomatenpuree bij en de peper. Even laten pruttelen dan de k...... 400 gr. kabeljauwfilet 1 paprika, in reepjes 4 tomaten , in dunne plakken 2 uien, in r.....

Gambas met Ketjapsaus

12-8-2008 - Bezocht: 49 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Indonesie - Bak de gamba's in de hete olie tot ze roze zijn, haal uit de pan. In dezelfde pan,...... 8 grote garnalen, schoongemaakt en gepeld 3 teentjes knoflook, geperst 1 lenteui, gehakt.....

Inktvis met zout en peper

31-3-2008 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - China - Verwarm olie om te frituren. Meng wat water met bloem voor een licht beslagje en b...... 5-zout poeder Gelijke delen van: kippebouillon poeder 5-spice poeder selderijpo.....

Gegrilde tonijn met Baskische tomatensaus

28-3-2008 - Bezocht: 26 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Spanje - Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze doormidden. Roer in een kom ...... 1 kilo tonijnsteaks, in blokjes van 3 cm 12 kleine rode aardappels, schoongeschrobd 4 e.....

Foe Yong Hai met garnalen

15-1-2008 - Bezocht: 23 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Indonesie - Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tip: Om goede droogkokende rijst te ...... 3 eieren 1 grote prei of 2 kleine 3 teentjes knoflook, uitgeperst zout olie 250 gram .....

Gegratineerde kreeft met kruiden

25-10-2007 - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Kreeft over de lengte doorsnijden en het vlees wat los maken maar wel in de schaal la...... 1 kreeft, gekookt 1 teen knoflook, geperst 1 tl provencaalse kruiden 2 flinke el. boter.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 >> 
Home