Belgische recepten

In Belgie kun je lekker eten! Er zijn zoveel restaurantjes en Belgen weten tenminste wat genieten is. Daar kunnen de meeste Nederlanders een puntje aan zuigen.

Probeer maar eens een echte Belze zak frites te krijgen. Yummy! In Baarle Nassau staat een busje met heerlijke frites.

De Waterzooi, Paling in 't groen, broodje Smog......, ja het is lekker eten in Belgie.

Vlaamse stoverij

19-1-2017 - Bezocht: 240 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Verwijder het vlies en overtollige vet van het vlees en kruid ze met peper en zout. D...... 2 kg dikke rib of varkenswangen, in middelgrote stukken gesneden 150 gram ongezouten bote.....

Vlaams stoofvlees

12-10-2009 - Bezocht: 143 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Bestrooi het vlees met bloem. Smelt wat boter in een koekenpan en bak het stoofvlees ...... 500 gr. runder stoofvlees in grote dobbelstenen 200 gr. uien, in halve ringen 1 el worce.....

Penne rigate met chiligarnalen

27-12-2008 - Bezocht: 126 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Pasta gerechten - Zet een ketel met ruim water op en kook de penne rigate al dente. Neem een grote braa...... 16 scampi’s 200 gr penne rigate 400 gr tomaten uit blik ½ ui, fijngesnipperd 2 teentje.....

Komkommer roomsoep

25-5-2008 - Bezocht: 133 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - Schil de komkommers en maak komkommer pareltjes met behulp van een Parisiennelepeltje...... 4 komkommers 2 grote uien 3 takken wit van prei 2.5 liter kippenbouillon Zout en peper.....

Rozijnenbrood

12-5-2008 - Bezocht: 140 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Lunchgerecht - Zoete gerechten - Doe de rozijnen in een kom en zet ze gedurende 90 minuten onder lauw water. Weeg al d...... 600 gr tarwebloem 300 ml volle melk 18 gr verse gist 4 eidooiers 130 gr roomboter 100.....

Varkensrollade met bokbiersaus

25-5-2007 - Bezocht: 151 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Vlees gerechten - Voorbereiden: Leg Laurierblad en kruidnagels onder in een schaal en leg de rollade...... 1 Varkensrollade van een kilo 1 Laurierblad 2 Kruidnagels 2 flesjes Bokbier (Grolsch) i.....

Scampis met pikante tomaten roomsaus

8-9-2006 - Bezocht: 133 keer - Doorgestuurd: 133 keer - Bijgerecht - Vis gerechten - Voorbereiding Snij de ui en de wortel heel fijn pel de knoflookteentjes Maa...... wokolie 20 scampi's 1 Ui Een wortel 3 tomaten een EL tomatenpuree 2 teentjes knofloo.....

Vol au vent

25-7-2006 - Bezocht: 129 keer - Doorgestuurd: 129 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - - Kook de kip gaar met de laurierbladeren. - Haal het wit vlees van de gebeente en...... Voor de kip: 1 wortel 1 ui 1 stengel prei 1 soepkip 2 laurierblad 1,5 l water V.....

Gevulde romatomaten

30-6-2006 - Bezocht: 135 keer - Doorgestuurd: 135 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Snij het hoedje van de Romatomaten en hol ze uit met behulp van een lepeltje. Snij ee...... 12 roma of pruimtomaten 500 gr kippengehakt Bosje verse kruiden naar keuze 1 rode of gr.....

Witlof met ham en kaassaus

26-2-2006 - Bezocht: 139 keer - Doorgestuurd: 139 keer - Hoofdgerecht - Groente gerechten - Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Leg de gewassen, hele stronken wit...... 1 kg witlof (of 6 stronken) 200 gram gekookte ham in dunne plakken, de vetrand verwijderd.....

Aalbessensorbet

30-1-2006 - Bezocht: 132 keer - Doorgestuurd: 132 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten ongeroerd koken. Laat in a...... 450 ml water 170 gr suiker 1 bakje aalbessen 50 ml aalbessenlikeur, aalbessenjenever.....

Echte belgische frieten!

30-1-2006 - Bezocht: 134 keer - Doorgestuurd: 134 keer - Hoofdgerecht - Groente gerechten - Schil de aardappelen, was in stromend water en droog ze met een handdoek. Snij staafj...... 800 gr bintje, gold of russett Zout naar smaak toevoegen.....

Gepocheerd ei met groene asperges

30-1-2006 - Bezocht: 131 keer - Doorgestuurd: 131 keer - Voorgerecht - Groente gerechten - Breng water met zout aan de kook en blancheer de asperges totdat ze bijna gaar zijn. ...... .....

Lichte ijsparfait met aardbeien

30-1-2006 - Bezocht: 126 keer - Doorgestuurd: 126 keer - Snack - Zoete gerechten - Pureer 50 gr aardbeien met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zoetstof. garn...... Gebruik alleen dieetchocolade 50 gram aardbeien 1 eetlepel citroensap Zoetstof Light-i.....

Veldslasoep met room en gebakken garnalen

25-8-2005 - Bezocht: 127 keer - Doorgestuurd: 127 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - Stoof de ajuin met een beetje boter tot deze glazig is, voeg vervolgens de veldsla to...... 1 ui 2 bakjes veldsla 1 liter gevogeltebouillon Zout, peper, nootmuskaat verdikk.....

<< 1 2 3 >> 
Home