RECEPT AALBESSENSORBET

Zoete gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Aalbessensorbet
  • 450 ml water
  • 170 gr suiker
  • 1 bakje aalbessen
  • 50 ml aalbessenlikeur, aalbessenjenever

Bereiding

Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten ongeroerd koken. Laat in au bain marie afkoelen. Plet intussen de aalbessen en passeer ze door een fijne zeef. Voeg het aalbessenvocht bij de afgekoelde suikersiroop en voeg ook de aalbessenlikeur of aalbessenjenever toe en giet in een roomijsmachine of sorbetiére. Draai de sorbet af totdat het een vaste vorm heeft. Giet de sorbet tot bovenaan in kopjes en plaats terug in de diepvriezer tot gebruik.

Recept 148 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!