RECEPT WARME MOSSEL EN AARDAPPELSALADE

Salade gerecht uit Spanje voor 3 personen

Ingredienten

Foto: Warme mossel en aardappelsalade
  • 2 kg mosselen, gewassen
  • 160 ml droge witte wijn
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 kg ongeschilde vastkokende aardappelen, gewassen
  • 1 teen knoflook
  • 1 koffielepel mild paprikapoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 2 soeplepels witte wijnazijn
  • 4 bosuitjes, gehakt
  • 1/2 kop platte peterselie
  • 1 soeplepel = 20 ml
  • 1 koffielepel = 5 ml
  • 1 kop is 250 ml

Bereiding

De mosselen, ui en wijn in een grote pan doen en op middelhoog vuur aan de kook brengen. Afdekken en een kleine 5 minuten laten garen tot de schelpen open gaan. Met een schuimspaan overscheppen in een schaal en de ongeopende exemplaren verwijderen.
Het overgebleven kookvocht door een fijne zeef in een schone pan gieten en inkoken tot je ongeveer 1/3 kop (80 ml) overhoudt.
De mosselen uit de schelp halen. Eventueel een paar met schelp bewaren voor de versiering.
De aardappelen beetgaar koken in gezouten water en afgieten. Als ze zodanig zijn afgekoeld dat je ze net kunt vasthouden, in dikke schuine plakken snijden en door de mosselen doen.
Het ingekookte mosselvocht,het geperste teentje knoflook, het paprikapoeder, de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette kloppen en eventueel nog wat zout en peper toevoegen (is niet echt nodig)en over de salade gieten.
De resterende ingredienten erbij voegen en voorzichtig omscheppen.
Onmiddelijk serveren.

Recept 21 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!