RECEPT STOOFPOT VAN SAUCIJSJES, CHORIZO EN GROENTEN

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 400 gram saucijsjes
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 Spaanse pepers, gehakt
  • 150 ml witte wijn of 1 flesje bier
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 4 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 klein blikje mas, uitgelekt
  • 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in schijfjes
  • 2 tl majoraan
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl oregano
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en bak de saucijsjes ca. 15 minuten met het deksel schuin op de pan. Laat de laatste 2 minuten ook de chorizo meebakken. Haal alles uit de pan en laat het braadvet achter. Snijd de saucijsjes in stukjes van 2 cm.

Doe de uien in de pan en fruit ze 5 minuten. Voeg de knoflook, paprika's en Spaanse pepers toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de wijn of het bier en laat 1 minuut koken om de alcohol te verdampen. Voeg dan de tomaten, aardappels en bouillon toe en laat afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de mas, courgette, kruiden, saucijsjes en chorizo toe en laat 10-12 minuten koken. Roer dan de kazen erdoor en laat nog een minuutje doorwarmen. Kruid met zout en peper en serveer met knapperig brood.

Recept 13 keer bezocht en 33 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker hoor!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ONZETTEND LEKKER! Net genoten van een heerlijke maaltijd. Een goede smaaksensatie. Vooral met een lekkere rode wijn erbij. I.p.v. Bier of witte wijn hebben wij wel rode wijn gebruikt. Zeker doen en we gaan dit nog wel vaker proberen!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Makkelijk te maken, lekkere verse ingredienten, lekker met stevig brood.
Sinds ik het recept heb uitgeprobeerd, maken we het zeker om de twee weken in het weekend. Succes verzekerd! Ook leuk om grote hoeveelheid te maken als je veel gasten krijgt!