RECEPT MOSTERDSAUS

We zijn zo gewoon om een mosterdsaus bij de vis te eten maar over of bij bloemkool, sperziebonen en roerbaktofu

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • MOSTERDSAUS vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram boter of plantenmargarine
  • 1 volle eetlepel volkorenmeel of bloem
  • 2.5 dl melk of sojamelk voor veganisten of water
  • scheutje slagroom of sojaroom cuisine voor veganisten
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel honing of suiker voor veganisten
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • wat zout
  • vers gemalen peper

Bereiding

pan

Verhit de olie in de pan en voeg de boter of margarine toe. Roer er dan het meel of bloem door tot dat het meel gekleurd is. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot dat je een mooie gladde saus hebt. Roer slagroom of sojaroom met de azijn, honing of suiker, zout, peper en de mosterd en voeg die aan de saus toe.

Voor mij is het biologisch eten net zo belangrijk als vegetariŽr zijn, vandaar dat ik in bovenstaand recept geen speciale mosterd heb gebruikt. Gewoon de biologische en die is er in 2 soorten, fijn en grof.

Recept 70 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Getver. Vega? Gewoon mosterd en bloem in een klontje boter. Pepertje en klaar..

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie een frisse saus; had wat ons betreft nog iets meer gebonden mogen zijn, maar misschien zijn onze eetlepels iets kleiner dan die van de receptenbedenker; wij gebruikten water, koffiemelk i.p.v. slagroom, appelazijn i.p.v. wijn- en honing; we hopen hem vaker te maken.