RECEPT KIP MET TWEE CITROENEN

De sappigste en lekkerste kip ooit!

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Kip Met Twee Citroenen
  • 1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kilo
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 kleine citroenen, liefst biologisch anders goed geboend.

Bereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden. De kip royaal met zout en peper bestrooien en het er goed van binnen en van buiten inwrijven.
De citroenen goed schoonboenen en wat zachter maken door ze stevig over het aanrecht te rollen. Prik ze minstens een keer of twintig in met bijvoorbeeld een scherpe vork. Doe de citroenen in de buikholte van de kip en maak die dicht met prikkers of naald en garen. Niet luchtdicht afsluiten want dan kan de kip openbarsten.
Als de huid van de kip onbeschadigd blijft, zwelt deze op in de oven. Dat ziet er misschien wat gek uit maar kan absoluut geen kwaad.
Kip met de borst naar beneden in een braadslee leggen en zo 30 minuten braden, geen vet toevoegen de kip bedruipt zichzelf en zal absoluut niet aanbakken.
Na 30 minuten de kip omdraaien en nog eens 30 - 35 minuten braden. De temperatuur verhogen tot 200 graden en nog 20 minuten braden.

Je moet een totale braadtijd rekenen van ongeveer 25 minuten per 500 gram. De kip hoeft niet meer gekeerd te worden.

De kip serveren en de citroenen pas verwijderen bij het aansnijden. Het vocht dat uit kip loopt is heerlijk, lekker om over de stukken kip te scheppen of om met brood op te deppen.

Bron: De Klassieke Italiaanse keuken van Marcella Hazan.

Recept 18 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk,
Erg eenvoudig en de kinderen zijn er dol op ook.
Leuk om een beetje mee te expirimenteren, zoals knoflook en honing etc.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie OM EEN TIEN TE GEVEN HAD OOK GEKUNNEN,MAAR EERLIJK IS OOK BRAAF HET WAS ZEER LEKKER GOED RECEPT WANT IK HOU ZOU VAN ATENTIEKE KEUKEN.BEDANKT