Kerst recepten

Creme Brulee

30-1-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 174 keer - Doorgestuurd: 910 keer - Nagerecht - Frankrijk - Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roer...... 2 dl. volle melk 2 ½ dl. room 1 vanillestokje, opengesneden 100 gram suiker 5 eierdoo.....

Geroosterde Zeeduivel met Parmaham, Aioli en Wijnjus

15-1-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 39 keer - Hoofdgerecht - Groot Britannie - Verhit de oven voor op 200C. Kruid de vis met zout en peper en bestuif dan licht m...... 6 Zeeduivel staarten, ontvelt bloem om te bestuiven wat gesmolten boeter 2-3 el olie 6.....

Ribeye met aromatische kruiden

15-1-2002 - Vlees gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Hoofdgerecht - Italie - Olijfolie in schaaltje doen om aubain marie te verwarmen. Verwarm de olijfolie aubain...... 1 dikke ribeye van ca. 750 gram op kamertemperatuur 6 el extra virgin olijfolie 2 sjalot.....

Glace au feuille

23-12-2001 - Zoete gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 1 keer - Nagerecht - Nederland - Bakplaat met bakpapier beleggen Oven op ca. 200 graden voorverwarmen Bladerdeeg in ...... 1/2 ltr goede kwaliteit vanille roomijs 4 blaadjes bladerdeeg (Diepvries) Chocolade sti.....

Zalm met kruiden en salade

21-12-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 10 keer - Doorgestuurd: 10 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Sla en cherrytomaatjes over de bordjes verdelen. Pijnboompitjes roosteren en verdelen...... Zakje gemengde sla Pijnboompitjes 2 pakjes gerookte zalmfilet <a href="http://www.tasty.....

Sinasappelsaus (voor bij vis)

21-12-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 18 keer - Doorgestuurd: 3 keer - Bijgerecht - Nederland - Alle ingredienten samen verwarmen en serveren maar....... 50 cc sinaasappelsap 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels room 25 gram rouxkorrels.....

Panna cotta

5-12-2001 - Zoete gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Nagerecht - Italie - Week het gelatineblaadje in wat koud water tot het zacht is. Meng de room met de sui...... 1 blaadje gelatine 5 DL koffieroom 45 gr suiker 1 vanillestokje 1 theelepel vanille-es.....

Avocado met krab en pistachenootjes

5-12-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 28 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Bewaar enkele pistachenootjes en pinda&#8217;s om te garneren. Hak of maal de rest va...... 2 rijpe avocado&#8217;s 1 blikje krab 50 gr pistachenootjes (gepeld) 30 gr ongezouten p.....

Haasbiefstuk met pruimen in saus van blauwe kaas

5-12-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 21 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Ontpit de pruimen, en warm ze op in een flinke scheut van het vocht uit het blikje. ...... 4 haasbiefstukjes (130 gr) zout en peper 25 gr boter 1 eetl olijfolie 80gr danablue (.....

Coquilles met Groene Asperges

10-11-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 46 keer - Hoofdgerecht - China - Eerst groenten even roerbakken in gloeiende olie. Uit de pan nemen. Sesamolie, oes...... 150 gram coquilles 150 gram groene asperges, in kleine stukjes 50 gram grot champignons .....

Paddestoelenrisotto

7-11-2001 - Rijst gerechten - Bezocht: 35 keer - Doorgestuurd: 43 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Week de gedroogde paddestoelen minimaal een uur in warm water. Bewaar het geurige wat...... 15 gr gedroogde paddestoelen 100 gr oesterzwammen 100 gr kastanjechampignons 100 gr can.....

Kalkoenfilet in mosterdsaus

10-10-2001 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Snijd de kalkoenfilet in dobbelstenen. Meng in een kom1 eetl olijfolie, de citroensap...... 300 gr kalkoenfilet 2 eetl olijfolie sap van een halve citroen teen knoflook 2 eetl mo.....

Kalfsstoofvlees met paddestoelen en spatzle

2-10-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 10 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Bijgerecht - Amerika - Laat de gedroogde paddestoelen een uur weken in 3 dl koud water. Snijd het kalfsvlees...... 600 gr kalfsstoofvlees 1 ui 3 tenen knoflook 25 gr boter 20 gr gedroogde paddestoelen .....

Zongedroogde Tomaten Risotto

24-9-2001 - Rijst gerechten - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 24 keer - Hoofdgerecht - Italie - Sudder de tomaatjes in het water, ca. 1 minuut, afgieten, vocht bewaren, en fijnsnijd...... ca. 10 zongedroogde tomaatjes (niet op olie) 2 dl water 1/2 l kippenbouillon 1 flink ui.....

Lamsbout met knoflook en rozemarijn 2

24-9-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 63 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Vlees droogdeppen en op verschillende plekken insnijden Knoflook met het zout in e...... 1 lamsbout met bot van ca. 3 kg bij elkaar gebonden 4 teentjes knoflook 1 el fijn zeezou.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home