RECEPT PADDESTOELENRISOTTO
Rijst gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 15 gr gedroogde paddestoelen
- 100 gr oesterzwammen
- 100 gr kastanjechampignons
- 100 gr cantharellen
- 50 gr shii-take paddestoelen
- 25 gr boter
- 7,5 dl kippenbouillon, zonodig meer
- 150 gr arboriorijst (risottorijst)
- 1 glas witte wijn
- zout
- 2 eetl fijngehakte bladpeterselie
- 2 eetl geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Borstel de verse paddestoelen zonodig af, was de cantharellen, en snijd ze in stukjes.
Smelt de helft van de boter in een braadpan. Voeg de rijst toe en roer 1 minuut door. Doe de paddestoelen erbij, ook de geweekte, en de wijn.
Blijf roeren. Na twee minuten zal al het vocht verdwenen zijn. Voeg dan bouillon, gemengd met het paddestoel-weekwater, toe totdat de rijst bedekt is. Zet het vuur zacht en roer af en toe. Is het vocht opnieuw bijna opgenomen voeg dan opnieuw voldoende toe om de rijst te bedekken, samen met een beetje zout.
Controleer de risotto iedere 3-4 minuten, roer door en giet zonodig nog wat bouillon bij.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Roer de rest van de boter er door, samen met de parmezaanse kaas en de peterselie.
De risotto moet nu gaar en romig zijn.