RECEPT AVOCADO MET KRAB EN PISTACHENOOTJES

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 blikje krab
  • 50 gr pistachenootjes (gepeld)
  • 30 gr ongezouten pinda’s
  • 1 rode grapefruit
  • 1 grote sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 eetl rum
  • 0,5 theel cayennepeper
  • zout

Bereiding

Bewaar enkele pistachenootjes en pinda’s om te garneren. Hak of maal de rest van de noten grof (gaat goed in een vijzel).
Laat het krabvlees uitlekken, vermeng het in een kom met de room, de rum, de gehakte noten, wat citroensap en een snuf cayennepeper en zout.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten. Snijd met een meloenbolmesje uit iedere helft 4 bolletjes. Besprenkel de avocado’s en de bolletjes met citroensap.
Schil de grapefruit en de sinaasappel. Verwijder ook de velletjes van de partjes.
Leg op ieder bordje om een om een paar grapefruit en sinaasappelpartjes.
Leg de halve avocado er naast, en vul hem met het krabmengsel. Garneer met de bolletjes avocado en de overgebleven nootjes

Recept 16 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kan iemand mij vertellen waar ik het beste krab in blik kan kopen ?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vond het erg lekker! Ga dit zeker vaker maken!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ziet er mooi uit, maar de smaak van grapefruit vind ik geen goede combi,
hoeveelheid pinda's mag wel wat minder voor een betere balans in het gerecht.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ziet er mooi uit, maar de smaak van grapefruit vind ik geen gelukkige,
hoeveelheid pinda's mag wel wat minder voor een betere balans in het gerecht.