RECEPT BABI PEDIS DAN DAUN PAPAYA

Recept voor pittig varkensvlees met papayabladeren.

Vlees gerecht uit Indonesie

Ingredienten

Foto: Babi Pedis Dan Daun Papaya
  • 150 gr. varkensvlees
  • 250 gr. papayablad, te vervangen door andijvie of boerenkool
  • zout
  • 7 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember, 5 cm
  • 2 stengels sereh
  • 7 rawits
  • 1 tl trassi
  • 2 el olie

Bereiding

Snijd het vlees klein. Maak het de groenten schoon en snijd klein. Zet de gesneden papayabladeren weg in wat water met zout.

Doe de schoongemaakte sjalotten, knoflook, gember, trassi, rawits en wrijf fijn in de vijzel.

Verhit wat olie in een wok en bak het vlees bruin. VOeg de kruidenpasta toe en gekneusde sereh stengels toe. Roerbak dit alles ca. 1 minuut, voeg 1 dl water en de papaya toe, voeg nog wat zout naar smaak toe tot de papayabladeren zacht zijn.

Recept 35 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!