RECEPT BE CELENG BASE MANIS

Varkensvlees in zoete Ketjapsaus

Vlees gerecht uit Indonesie

Ingredienten

Foto: Be Celeng Base Manis
  • 400 gram varkensvlees
  • 7 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 schijfjes jahe, ca. 2cm
  • 3 rode lomboks
  • 3 groene lomboks
  • 2 el olie
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • 1 tl zwarte peper

Bereiding

Snijd in vlees in blokjes van ca. 2cm

Snijd de sjalotten in dunne plakjes, de knoflook fijn en snijd en ontzaad de lomboks in grove stukken. Fruit de sjalotten en knoflook in wat olie. Voeg de jahe en het vlees toe, bak dit 2 minuten. Giet de ketjaps erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de peper en lomboks toe en stoof dit ca. 25 minuten. Voeg indien nodig af en toe water toe.

Recept 30 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!