RECEPT BABI BASE MANIS

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Babi Base Manis
  • 400 gr varkensvlees
  • 7 rode sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 schijfjes gemberwortel van ca. 2 cm
  • 3 rode lomboks
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels kecap manis
  • 2 eetlepels kecap asin
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • Keukenmateriaal
  • snijplank, vleesmes
  • keukenmes
  • wajan
  • houten spatel

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van circa 2 cm.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne schijfjes. Was de lomboks en snijd ze grof.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook. Voeg de stukjes gember en het vlees toe en sauteer dit circa 2 minuten.
Doe de kecap manis, de kecap asin en de peper erbij en sauteer nog 1 minuut. Voeg 2 kopjes water toe en laat het vlees circa 20 minuten sudderen. Doe de lombok erbij en stoof het vlees gaar.
Voeg zo nodig wat water toe.

Recept 26 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ziet er puik uit op de foto. Maar wat zijn rode sjalotten? Heb ik nog nooit van gehoord.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het recept was goed te maken.
En was verrukkelijk.
Ik zou zeggen probeer het ook eens het is het waard.

Groetjes geneviewe,