RECEPT SMOOR JAKARTA

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el slaolie
  • 600 gram stoofvlees, in blokjes van 2 cm
  • 2 uien, geschild
  • 4 teentjes knoflook, geschild
  • 3 cm verse laos of 1 tl poeder
  • 2 rode lomboks
  • 1 tl trassie
  • 2 el gula djawa of 1 el bruine suiker
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 blaadjes daun salam of laurier
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1/4 blok santen of 1 blikje kokosmelk
  • 4 tomaten, ontveld en in vieren
  • 2 grote aardappels, geschild en in plakken
  • 2 el ketjap
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote braadpan. Dep de plakken aardappel droog en bak ze in twee porties tot ze beginnen te bruinen, ca. 5 minuten. Haal uit de pan maar laat de olie achter.
Doe de uien, de knoflook, de laos, de lomboks (verwijder eventueel de zaadjes), de trassie en de gula djawa in een blender of snijd alles ragfijn. Kruid het vlees met zout en peper.
Verhit opnieuw de olie in de braadpan op middelhoog vuur en doe het mengsel uit de blender erin. Fruit al roerend 1 minuut en doe dan het vlees erbij. Roerbak het 5 minuten en voeg de djeroek poeroet, daun salam, nootmuskaat en kruidnagels toe. Doe er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat 1 1/2 tot 2 uur stoven of tot het vlees gaar is.
Doe nu de santen, de tomaten, de aardappels en de ketjap erbij en laat nog 10 minuten stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.
Lekker met rijst en een komkommersalade.

Recept 13 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,8 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie adoe adoe, lekker lekker

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt een heerlijk gerecht!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Super recept.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Tot nu toe de lekkerste smoor die ik ooit proefde. Mag van mij wel ietsje pittiger dan aangegeven. Bij de eerste hap hoor je de "tokeh"in de verte.....

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Inderdaad erg lekker!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie In één woord: heerlijk!