RECEPT AYAM PINDANG SERANI

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Ayam Pindang Serani
  • 1 kip van ca. 1 kg (of ca. 500-750 gr kipfilet)
  • 9 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 lomboks
  • 7 rawits
  • 1 stukje laos van 3 cm.
  • 1 stukje kunyit van 3 cm.
  • 1 stengel sereh
  • 1 tl tamarinde
  • zout
  • 5 el olie
  • sap van 3 limoenen
  • 3 daun jeruk

Bereiding

Snijd de kip in stukken

Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze. Maak de lomboks en rawits schoon en snijd fijn. Schil de laos en kunyit.

Wrijf de sjalotjes, knoflook, lombok, rawit, laos, kunyit, tamarinde en zout naar smaak, fijn in een vijzel.

Fruit deze pasta en voeg de kip en gekneusde sereh toe en bak 5 minuten. Giet er dan 2 dl water bij en het limoensap. Voeg de daun jeruk toe en laat gaar stoven.

Recept 28 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept. Ik heb de hoeveelheid limoensap wel aangepast, het werd wat zurig. De volgende keer gebruik ik minder, nu heb ik het wat gecompenseerd met wat suiker.

I.p.v. water gebruikte ik kippebouillon, altijd lekkerder dan gewoon water.