RECEPT BE SIAP BASE KALAS

Kip in gekruide kokosmelk

Gevogelte gerecht uit Indonesie

Ingredienten

Foto: Be Siap Base Kalas
  • 1 kip van ca. 1,5 kg
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 rawits
  • 1 stukje kencur, ca. 2cm
  • 1 stukje kunyit, ca. 3cm
  • 1 stukje laos, ca. 4cm
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 9 kemirienootjes
  • 1 stengel sereh
  • 3 el olie
  • 3 daun salam
  • 6 dl santen
  • 1 el gesmolten gula bali
  • zout naar smaak

Bereiding

Snijd de kip in stukken. Maak de sjalotten schoon, ontzaad de rawits, schil de kencur, laos en kunyit. Snijd dit alles fijn en maal fijn in vijzel of keukenmachine. Kneus de sereh.

Verhit de olie en fruit de pasta ca. 3 minuten. Voeg dan de sereh, salam en kip toe. Bak nog 2 minuten, voeg dan de santen, gula bali en zout naar smaak toe. Laat dit in ca. 45 minuten gaar stoven.

Recept 19 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!