RECEPT TEMPE MET GROENTEN EN MIHOEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Vegetarische gerecht uit Thailand voor 4 personen
Ingredienten
- TEMPE MET GROENTEN EN MIHOEN voor 4 personen, weer een recept uit Boodschappen. Vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 1 middelgrote aubergine
- 1 grote courgette
- 2 rode paprika’s
- 2 bosuitjes [weglaten uit vedisch recept]
- 100 gram taugé
- 250 gram mihoen
- 1 blok tempé
- olie om te bakken
- stukje gemberwortel van 2 cm
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel honing / fructose voor veganisten
- 2 dl groentebouillon van poeder of tablet
Bereiding
pan
Snijd de aubergine en de courgette met de schil in blokjes van 2 bij 2 cm.
Snijd de van zaad en zaadlijsten ontdane paprika’s ook in stukken van 2 bij 2 cm.
Snijd de bosui in ringetjes. Was de taugé en laat haar uitlekken.
Zet de mihoen op in water volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit de olie in de wok en roerbak de aubergine, de courgette en de paprika’s en de gemberwortel 4 min tot de groenten beginnen te kleuren.Bestrooi met wat zout en peper en voeg de soja, de azijn, de honing of fructose en bouillon toe. Breng aan de kook en laat regelmatig omscheppend op hoog vuur zonder deksel ongeveer 6 min stoven zodat de groenten beetgaar zijn en het meeste vocht verdampt.
Bak intussen de blokjes tempé in een andere koekenpan in een scheutje olie bruin en knapperig. Schep de tempé en de taugé door de groenten in de wok en bestrooi met de bosui. Maar kan ook zonder.
Serveer dit gerecht op de mihoen. En geef een frisse salade vooraf.