RECEPT INDONESISCHE SPERZIEBONEN

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang-Wondergem

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 350 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 1 laurierblad of daun salam
  • seroendeng
  • 1 tomaat ontveld in reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker of goelah djawa
  • 1 stukje citroenschil of sereh
  • zout naar smaak

Bereiding

Maak de boontjes schoon. Verwijder de uiteinden. Snijd de boontjes in stukjes van ca. 4 cm.

Verhit een wok en laat de olie er even doorwalsen. Laat de ui 3 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes fruiten. Schep knoflook, sambal oelek en de boontjes er door. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen nogmaals 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna de suiker of goelah djawa, sereh of citroenschil en daun salam of laurierblad toe.

Schenk er 1 deciliter water en de kokosmelk bij (of kokosrasp). Laat alles aan de kook komen. Schep alles enkele malen om. Temper de warmtebron. Laat alles 8-9 minuten zachtjes sudderen. Spoel intussen de taugé enkele
malen in ruim koud water. Laat de taugé daarna uitlekken. Schep de taugé 1 minuut voor het opdienen door het gerecht.
Voeg naar smaak wat zout toe.

Presentatie: doe alles over in een lage voorverwarmde schaal. Verdeel de tomatenreepjes en seroendeng er over.
Tip: voor zachte malse boontjes zout toevoegen voordat het kookt, wilt u liever knapperige boontjes dan het zout pas toevoegen na het afgieten.

Recept 86 keer bezocht en 45 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Erg lekker, maar idd de kokos melk moet je beetje improviseren..

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Overheerlijk, verder geen commentaar.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Superlekker!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker recept, alleen mist de kokosmelk in de ingredientenlijst.