RECEPT INDONESISCHE AARDAPPELKOEKJES

Lekker als bijgerecht maar ook als borrelhapje

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram aardappels
  • 6 sjallotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el slaolie
  • 1 ei
  • bosje selderij
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl laos
  • 2 tl sambal of naar smaak
  • 1 el ketjap
  • zout

Bereiding

Kook de geschilde en in blokken gesneden aardappels in gezouten water gaar en prak ze fijn.
Fruit de gesnipperde sjallotjes en knoflook in 2 el olie en doe ze bij de aardappelpuree.
Hak de selderij fijn en doe deze samen met het geklutste ei en de overige ingrediënten er ook bij. Mix het geheel goed en vorm er dan met ingevette handen platte koekjes van met een doorsnede van 5 cm.
Verhit 2 el olie in een zware koekenpan en bak de koekjes op middelhoog vuur ca. 3 minuten aan iedere kant tot ze krokant aanvoelen.

Recept 26 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het recept gemaakt en geserveerd als borrelhapje. Het was een groot succes. Ik zelf vond de koekjes erg bijzonder van smaak en wil graag experimenteren met het recept door toevoeging van andere ingredienten. Leuke en lekkere site trouwens. Complimenten... Ron