RECEPT GESTOOFD VARKENSVLEES MET ANANAS

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el slaolie
  • 750 gram hamlappen, in blokjes
  • 1 el gehakte verse gember
  • 2 bosuien, in ringetjes (ook het groen)
  • geraspte schil van 1 mandarijn (niet het bittere witte gedeelte)
  • 1 tl vijfkruidenmix
  • 100 ml Chinese rijstwijn
  • 4 el donkere Chinese sojasaus
  • halve el suiker
  • 250 ml water
  • 1 kleine ananas, geschild en in stukken van 3 cm
  • 1 el ma´zena vermengd met 2 el koud water

Bereiding

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak hierin het vlees in porties bruin. Haal het uit de wok en doe de gember en bosui erin. Roerbak deze 30 seconden en doe het vlees er weer bij. Draai het vuur lager en voeg de mandarijnschil, de vijfkruidenmix, de rijstwijn, de sojasaus, de suiker en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, dek de wok af en laat 30 minuten sudderen.
Doe de stukken ananas erbij en laat nog 15 minuten sudderen of tot het vlees goed gaar is. Haal met een schuimspaan het vlees en de ananas uit de wok en houd warm. Voeg het ma´zenapapje toe aan de saus en kook deze 1 minuut totdat hij is ingedikt. Giet de saus over het vlees en de ananas en serveer met rijst.

Opmerking: het is belangrijk om verse ananas te gebruiken voor dit gerecht. Ananas uit blik is te slap en verliest veel van zijn smaak na gekookt te zijn.

Recept 17 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie echt een superrecept! helemaal goed. wel had ik nog wat gembersiroop erbij gedaan maar verdert helemaal top dus tien punten

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker. verse ananas is een must.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Was zeker de moeite van het proberen waard. Wel een beetje bitter door de mandarijnschil. Bij de toko kun je volgens mij gedroogde kopen, is misschien beter. Ik probeer het nog wel eens.