RECEPT CHAR SIU

Recept voor het beroemde geroosterde varkensvlees, zelfgemaakt zoveel lekkerder dan de normale chinees. Recept van Surinaams lekkerbekjes weblog

Vlees gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram varkenslappen in één stuk
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 1/2 dl zoete ketjap (ketjap manis)
  • 1 theelepel 5-spice poeder
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 3 theelepels suiker
  • 2 eetlepels zonnebloem olie

Bereiding

Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.

Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.

Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.

Recept 130 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 3,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik ben het eens met Edwin, wat een flut recept.Zoete ketjap? Waarom zit er geen lam joe{red bean paste} in het recept?Bietenrood, luizeneieren chemische kleurstoffen? mensen weten niet waar ze over kletsen.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Beste Kookgekken,

Char Siew is oorspronkelijk gezoet met een donkere (melasse bevattende )suiker, honing en voor de kleur wordt inderdaad rode gefermenteerde soja gebruikt. Vaak word het rood vervangen door bietenrood en af en toe door chemische rommel.
Let op de E-nummers

Met vriendelijke groet een keukenprinses,

Tante Jan

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waarom ketjap?
Als je iets Chinees wilt bereiden gebruik dan ook Chinese ingrediënten.
In dit geval lichte sojasaus en waar is de honing + gele bonensaus + rode gefermenteerde tofu +
etc etc.
Een flut recept dus.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat dacht u van honing toevoegen!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 'zelfgemaakt zo veel lekkerder dan van de normale Chinees'
Ben ik het niet mee eens. De Chinees waar ik kom heeft uitstekende char siu en de Chinese toko ook, lekkerder dan dat ik het zelf maak en nog goedkoper ook. De meeste dingen die Chinezen maken zijn niet snel te evenaren.
Wat is trouwens een 'normale Chinees'?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat dacht je van achiotte

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dat is niet waar die rode kleur komt van de sojasaus. Als je wat vaker chinees kookt dan wist je dat.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie char siu, is geen char siu zonder z'n karakteristieke rode kleur, afkomstig van luizen eieren!