RECEPT ENTRECOTE A LA MARCO

"Echt een heel lekker recept, de eerste keer dat ik dit maakte was met een stuk Tonijnbiefstuk en gewoon op de gok. Ik gebruikte express maar 1 pan (en 1 voor de rijst) omdat ik niet de hele keuken op z'n kop wilde zetten. Ik had in principe alleen het idee om de tonijn met de knoflook te bakken en wat geroerbakte groenten en ik wilde de groenten wat meer smaak geven door de bouillonpoeder, maar ook een oosters tintje wat weer kwam door de sojasaus. Al met al was ik zeer smakelijk verrast door het resultaat."

Vlees gerecht uit Nederland voor 1 persoon, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 entrecote a 200 gram (kan ook met Tonijnbiefstuk)
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 spaanse peper, gehakt
  • Japanse sojasaus
  • Peper en zout
  • 150 gram gekookte rijst (basmati)
  • 150 gram roerbakgroenten
  • 1 el tuinkruidenbouillon poeder
  • scheutje sesamolie
  • scheutje Chinese Champignon sojasaus (of gewone Ketjap)
  • scheutje water

Bereiding

Knoflook en spaanse peper even aanbakken in een wok in wat olie. Uit de pan nemen.

Groenten roerbakken in wat olie, 1/3 van knoflookmengsel toevoegen. Sesamolie, bouillonpoeder, water en sojasaus toevoegen. Nog eventje bakken. Daarna uit de pan nemen en overgebleven vocht in een glas bewaren.

Wok goed heet maken, entrecote kruiden met peper en zout en aan beide kanten even aanbakken, tot mooi dichtgeschroeid. Uit de pan nemen en in stukjes snijden, weer terug in pan met de rest van het knoflook mengsel en overgieten met wat Japanse sojasaus en uit de pan nemen, indien beschikbaar, besprenkelen met een theelepeltje sesamzaadjes.

Rijst in de wok en droog aanbakken, groente toevoegen en goed mengen, als laatste het overgebleven vocht toevoegen nog wat roerbakken en dan serveren met het vlees.

Recept 10 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk! Al heb ik de peper noodgedwongen vervangen door sambal...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg smaakvol samengesteld. Heerlijk gerecht.

Complimenten aan kok Marco,

Groeten Erik & Femke