RECEPT GEMARINEERDE ENTRECOTE

Vlees gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 eetl bruine suiker
  • 2 eetl ketchup
  • scheutje citroensap
  • wat gedroogde Spaanse peper
  • 2 eetl olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stukken entrecote
  • 1 sjalotje
  • 2 eetl gesnipperde peterselie
  • zout
  • 3 eetl crème fraîche

Bereiding

Maak de marinade door de suiker, de ketchup, citroensap, spaanse peper en olie te vermengen en er één teentje knoflook boven uit te knijpen. Leg het vlees in de marinade en zorg dat alle oppervlaktes met de marinade bedekt zijn. Laat de marinade een nacht intrekken.
Maak de volgende dag het sausje: Doe de crème fraîche in een kommetje. Vermeng het met de fijngesnipperde sjalot en peterselie en knijp de tweede knoflookteen erboven uit. Laat een uurtje intrekken.
Haal de entrecotes uit de marinade en bak ze kort (lekkerder is barbecuen).
Schep het sausje erbovenop.
Eten met gebakken aardappels en sla

Recept 20 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb dit gerecht nog niet gegeten, maar het klinkt echt lekker.. Mijn moeder vroeg mij wat op te zoeken, om met kerst te maken.. maarja mijn famillie is heel kieskeurig, en vinden alleen aardappels met sju en moddergaare groenten lekker. (ik daar in tegen niet) Kunnen jullie dit aanbevelen?

Groetjes,

Shirley