RECEPT LAMSVLEES MET GROENTEN

Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 400 gr lamstoofvlees
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 250 gr diepvries erwtjes
  • stukje foelie
  • 1 theel komijn
  • pakje saffraan
  • 2 theel ketoembar
  • 2 theel mosterdzaad
  • 1 eetl wijnazijn
  • 2 eetl water
  • 2 eetl olie
  • zout en peper

Bereiding


Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui en de knoflooktenen.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin op hoog vuur, al roerend, bruin. Voeg de paprikastukjes en de ui toe en roerbak een paar minuten.Voeg dan de knoflook, zout en peper en de kruiden toe, roer en bak even door en doe het beetje water erbij. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 1,5 uur sudderen.
Kook in een aparte pan de erwtjes gaar. Giet ze af en doe ze vlak voor het opdienen in de stoofpan.
Serveer dit met rijst en sla.

Recept 7 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is pas een lekkere lams gerecht . heerlijk met rijst.