RECEPT VISSCHOTEL MET AARDAPPELPUREE

Recept voor dit lekkere ovengerecht met zalm en courgette, recept komt van de AH.

Vis gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 125 ml creme fraiche
  • ca. 900 gram aardappelpuree
  • 2 blikjes zalm, schoongemaakt en grof geplukt
  • 3 lenteui, in ringetjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt

Bereiding

Bak de courgette, knoflook en tomaat in 2 el olijfolie tot lichtbruin. Neem van vuur en roer creme fraiche er door en laat afkoelen.

Verwarm oven voor op 200C. Vet ovenschaal in met olie en verdeel helft van puree over bodem, schep daar de courgette, tomaat, etc. op. Meng zalm met lenteui en verdeel dit over de courgette en daar de rest van de puree over. Bedruppel puree met wat olie.

Bak in oven af in ca. 20 minuten.

Recept 14 keer bezocht en 39 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heel goed recept. Het past in een verantwoord voedingspatroon. Een beetje basilicom erover maakt hetextra lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima gerecht, met wat aanpassingen makkelijk minder vet te maken.
n.l. 1 el olie is voldoende, bij gebruik van een goede ovenschaal is invetten bijna niet nodig en kun je beter margarine gebruiken ipv olie, aan 100 ml creme fraiche heb je wel voldoende en het druppelen van de olie over de puree heeft ook geen meerwaarde

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wij vonden het niet lekker. veelste vet. we hadden gelijk een diarree aanval.