RECEPT ZUURKOOLSCHOTEL MET KABELJAUW

Vis gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kabeljauwfilets á 150 gr.
  • Peper en zout
  • 125 ml. Witte wijn
  • 6-8 kleine tomaten
  • 500 gr. Zuurkool
  • 10 gr. Boter + extra om in te vetten
  • 150 gr. Crème fraiche
  • 150 gr. Geraspte Goudse kaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de vis af, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Schenk de wijn erover. Ontvel de tomaten. Laat de zuurkool uitlekken. Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de schaal. Laat de vis goed uitlekken en leg ze met de tomaten op de zuurkool. Verdeel de rest van de zuurkool erover. Bestrooi pet peper naar smaak. Roer de crème fraiche, het ei en de geraspte kaas door elkaar en verdeel dit mengsel over de zuurkool. Bestrooi met paneermeel en leg er vlokjes boter erop. Zet het gerecht 35 min. in de voorverwarmde oven.

Recept 14 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie erg zuur, viel dus erg tegen. recept gevolgd.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heel lekker en makkelijk

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heelijke schotel makelijk te maken
goede voeding