RECEPT GEGRILLDE TONIJN MET KNOFLOOKPESTO

Recept van eader.nl

Vis gerecht uit Nederland , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 moten tonijn
  • Marinade
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 3 gehakte tenen knoflook
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • vers gemalen peper
  • Pesto
  • 10 gram groene olijven
  • 3 tenen knoflook
  • paar takjes peterselie
  • handjevol basilicum blaadjes
  • wat raspsel van citroenschil
  • 2-3 el citroensap,
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olie

Bereiding

Maak een marinade door de azijn met de mosterd te mengen en hierin langzaam de olijfolie te schenken. Roer dit tot een dikke pasta.

Voeg de knoflook, ui en peper toe. Leg de tonijn in een kleine schaal en strijk de marinade over de vis. Laat de vis een uur marineren en keer hem van tijd tot tijd.

Hak voor de pesto alle pesto ingredienten fijn.

Haal de vis uit de marinade, strijk hem droog en strooi er een beetje peper en zout over. Plaats de vis dan 3 minuten onder een hete grill, keer hem en grill de andere kant. Spiek met een mes of de vis gaar is. Leg de vis dan op warme borden en smeer de pesto erover.

Recept 14 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!