RECEPT VARKENSHAAS MET KNOFLOOK MOSTERDSAUS

Recept voor een varkenshaasje met een smakelijk knoflook-mosterd saus, lekker met frietjes.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 lenteui
  • 600-700 gram varkenshaas
  • 1 el bloem
  • 1 tl boter
  • 1 tl olijfolie
  • 2 dl runderbouillon
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 el peterselie

Bereiding

Pers de knoflook uit, snijdt de lenteui in dunne ringetjes. Snijdt het vlees diagonaal in plakjes. Verhit de boter en olie in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en schud het overtollige er af. Voeg het vlees toe en bak tot mooi bruin. Uit de pan halen en bedekken om warm te houden. Voeg de knoflook en de lenteui toe, eventjes bakken. Daarna bouillon toevoegen aan de kook brengen, mosterd en peterselie er doorroeren. Reduceren tot ongeveer de helft. Op smaak brengen met peper en zout, eventueel kun je er nog wat koude klontjes boter doorroeren.

Recept 129 keer bezocht en 69 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk en eenvoudig te maken!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie was erg lekker en ipv slagroom heb ik light kookroom gebruikt

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie je rolt alleen de varkenshaas even, dun door de bloem. is alleen voor het vocht van het vlees. doe je er veel overheen dan is je hele vlees vies, klef en niet te eten.


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie je moet de bloem over het vlees heen strooien

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg smakelijk gerecht, alleen had ik een splitsing van de boter en de olie. Mengde niet goed met elkaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hahaha...het lentegevoel van de ui versterken.. hahahahahahahahahahahhahahhahahahaaaaaaaaaaaa..........

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wanneer moet de bloem erbij????

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Die "bloem" is om het lente-gevoel van de ui te versterken :)

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Waar gaat de eetl. bloem heen????????