RECEPT SOUTHWEST BURGER

Recept voor een Southwest Burger met een mediterraan tintje door de geitenkaas, deze kan ook vervangen worden door andere kaas.

Sandwich gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Southwest Burger
  • 1 el olie om de grill in te vetten
  • 500-750 gram rundergehakt/tartaar
  • 4 teentjes knoflook, gehakt/geperst
  • 1/2 kopje gehakte sjaloten
  • 1 tl zout
  • 75 gram geitenkaas
  • 2 el ketchup
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 mooie rijpe tomaten in plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 4 slabladeren, Little Gem bijv.
  • 2 el mayonaise

Bereiding

Meng het gehakt met de knoflook, sjalot en zout. Goed mengen. Vorm 4 gelijke ballen en maak daarvan hamburgers. Bedekken en koelen.

Verkruimel de geitenkaas en zet in de koelkast.

Verwarm de grill voor op 175 C, maar liefst een bbq. Wrijf de grill in met olie en leg de burgers op de grill. Zorg dat ze niet verbranden! Ongeveer 3 min. per kant voor medium en 4 voor well done.

Toast de broodjes en leg hierop wat sla, de hamburger met wat van de geitenkaas en serveer meteen. Geef de mayo, ketchup, tomaat en ui er apart bij.

Recept 19 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!