RECEPT SAJOER LODEH

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Sajoer Lodeh
  • 500 g gemengde groenten (witte kool,
  • sperziebonen, worteltjes)
  • 100 g rebung (bamboescheuten)
  • 10 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 1 theelepel trasi
  • 5 kemirinootjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kokosnoot
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 daun salam
  • 2 schijfjes laos van ca. 3 cm
  • zout
  • Keukenmateriaal
  • snijplank, cobek/keukenblender
  • kokosrasp, keukenmes
  • wajan, houten spatel

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Maak de lombok schoon en snijd hem fijn. Maak een pasta van sjalot, knoflook en lombok met de trasi, de kemirinootjes en de suiker in de cobek of de blender.
Rasp de kokos en trek hieruit met 3 kopjes water de santen.
Verhit de olie in een wajan en fruit de kruidenpasta erin aan. Voeg de daun salam, de schijfjes laos, de gesneden groenten, de fijngesneden lombok, de santen en zout naar smaak toe. Laat ze in circa 5 minuten op laag vuur gaar worden.

Recept 107 keer bezocht en 37 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hai Paul,

Tahoe eerst onder druk zoveel mogelijk water uitpersen,
of in keukenpaper rollen en er op drukken zodat het vocht er zoveel mogelijk uit gedrukt wordt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk recept, ik maak het ook wel eens met tahoe erdoor, echter een probleem is dat ik tahoe moeilijk te bakken vind, wie weet hoe gemakkelijker kan om de tahoe te bakken en iets droger te krijgen.

mvgr.
paul

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Goed recept marco, Ik ben van Indische origine en wij aten vroeger elke dag sajoer tussen de middag. ik heb altijd geleerd dat je de kemiries eerst moet poffen in de koekenpan(kan ook in de magnetron) voordat je ze ging pletten in de oelekan of malen.
Verder 1 kleine opmerking, jij gebruikt het Indische woord voor wok, maar mijn moeder noemde die altijd Wadjang.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het water zit in de santen!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie er staat niet bij hoeveeel water er in de pan moet.Verder is alles o.k.Groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ziet er goed uit op de foto. En het is doodsimpel verder. Goed recept.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie is en blijft me lievelings recept.
je kan er ook zo lkkr mee varieren
bloemkool enrin is ook heerlijk
als je het wat makkelijker wilt doen kan je
ook gewoon een pakje kopen. hoef je alleen nog maar groente en wat andere dingen te kopen.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Lekker recept maar helaas ik mis de Nangka. waarom laat je de lekkerste weg jongen. Nooit meer doen wil je, anders word ik boos :-)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekkere groenten op deze manier zeg. Wel wat veel werk maar het resultaat was er dan ook naar.