RECEPT PITTIGE BOONTJES MET GARNALEN EN AARDAPPEL

Lekker recept voor pittige boontjes, hier voegen we nog garnalen en aardappel aan toe. Heerlijk, weer een recept van mijn buurman.

Groente gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 gram boontjes, schoongemaakt, gekookt and afgekoeld
  • 4 medium aardappels in blokjes
  • 200 gram grote garnalen, gekookt kan
  • 4 rode uien
  • 4 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el water
  • 2 el goelai djawa
  • 1 stengel sereh, gekneusd
  • 2 schijfjes gember
  • 2 schijfjes laos
  • 2 daun jeruk blaadjes
  • 1 salam blad

Bereiding

Frituur de aardappels in hete olie tot mooi bruin. Dan uit laten lekken, in dezelfde olie de boontjes frituren tot ze beginnen te slinken. Ook deze goed uit laten lekken.

In steelpannetje goelai djawa met water, sereh, gember, laos, daun jeruk en salam zachtjes inkoken tot het wat dikker wordt.

Uien, knoflook en pepers fijnsnijden en in een beetje olie bakken tot bruin, dan de garnalen toevoegen. Dan goelai djawa mengsel er bij doen en goed mengen. Als het te dik is een beetje water toevoegen.

Dit is de basis dan met de boontjes en aardappel mengen tot alles goed bedekt. Op smaak brengen met wat zout.

Serveren met rijst.

Heerlijk recept!

Recept 14 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker recept hoor. Maar eh... de garnaaltjes? Zet ik die weer terug in de koelkast of zo?

Van Marco heb in de bereiding bijgezet wanneer de garnalen toegevoegd moeten worden.