RECEPT GADO GADO

Groente gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 300 gram gemengde groenten, kool, kousenband, tauge, aardappelen, etc
  • zout
  • 1/2 blok tahu
  • 1/2 blok tempe
  • 2 eieren
  • 1 el azijn
  • gebakken uitjes
  • Voor de pindasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 3 rawits
  • 250 gram gebakken pinda's
  • 1 tl trasi
  • 2 el gula jawa
  • zout
  • ca. 1 1/2 dl santen

Bereiding

Pel de knoflook, maak de lomboks schoon, eventueel ontzaden. Wrijf dit alles fijn met de pinda's, trasi, gula jawa en zout naar smaak.

Kook de santen met het pindamengsel in een pan tot de saus indikt en de olie van de santen boven komt drijven.

Snijd de groenten klein en blancheer met wat zout net gaar. Bak de tahu en tempe en snijd in reepjes. Kook de eieren hard en pel ze en snijd in partjes.

Leg alles op een bord en serveer met de pindasuas en wat gebakken uitjes.

Recept 22 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie What does it matter of je dat met potatoes eet. Where do you think you live? Tenslotte zijn julie toch NEDERLANDS -Indisch. What's more je hoeft helemaal geen trassi in de peanut sauce te gooien. Ik do er spinach en wortels er bij en laat die slappe toage tog weg.

Ik ga wel die sauce van uw proberen. Bedankt voor het recept.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aardappelen kan wél! Mijn oma (orang Betawi) maakte het ook zo. Een paar kleine schijfjes maar. Verder natuurlijk Lontong!

... iedereen nu blij!?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is toch geen Gado-Gado op zijn Indisch..?! Gado-Gado hoort met lontong en niet met aardappelen!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik lees dat Robert vindt dat een vegetarisch recept is. Maar dat is niet waar! De theelepel trasi is de 'boosdoener' , dat is namelijk garnalenpasta en dus gemaakt van garnalen en zeker niet vegetarisch.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima vegetarisch gerecht, lijkt me ook heel lekkere pindasaus. De soort groenten die erin zitten, maakt natuurlijk geen donder uit, als je ze maar beetgaar kookt, zeker niet te slap.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Altijd hetzelfde geneuzel over authenticiteit van recepten. Ik vond het erg lekker, en verder zal het me worst zijn hoe het oorspronkelijk bedoeld was.
Een recept is geen set instructies, maar een set suggesties, wat mij betreft. Experimenteren mag, hoor. Ik hecht aan smaak, niet aan puritanisme.
Mooi recept, wat mij betreft.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie DIT IS ECHT HOLLANDSE GADO GADO!!!!
in de echte gado gado zitten geen aardappelen en wortelen en wat voor zooi jullie er ook in doen als je iets maakt moet je het ook goed doen en echt niet zo och doe er aardappelen bij laten we wortels paken enz enz. ik zeg je niet hoe het moet dat zoek je maar uit maar zorg dat je dit veranderd!!!

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Ik vind dit maar een saaie versie.. !! Die van mijn oma is Veel lekkerder... Sorry... hahaha..... Maar ja...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Jempol deze, maar mijn nichtje Florence Koch maakt het nog lekkerder;l alleen haar recept is geheim, net zoals oma's receptjes vroeger.

Bedankt, Max Waitz

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit heeft niets te maken met de Gado Gado van de Chinees, dit is zoals het bedoeld is.

Je kunt de pindasaus zo pittig maken als je zelf wilt en/of er ketjap/pindasaus van maken.