RECEPT MORIELJE ROOMSAUS

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 18 gedroogde (of verse) morieljes
  • 1 el boter
  • 2 el gehakte sjalotten
  • ca. 3, 3 1/2 dl room
  • zout naar smaak
  • witte peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Bereiding

Wel de gedroogde paddestoelen in heet water 5 minuten. Weinig water gebruiken en het overgebleven water bewaren. Verse hoeven dus niet gewelt te worden. Paddestoelen fijnsnijden. Boter verhitten en de paddestoel en sjalot toevoegen en even zachtjes bakken. Voeg de room toe en laten sudderen tot de saus wat dikker wordt. Op smaak brengen met peper en zout en de nootmuskaat.

Het lekkerst is het om de saus te maken in een pan waar ook het vlees in is gebakken!

Recept 60 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!