RECEPT TIJM GEROOSTERDE KNOFLOOKSAUS

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 knoflook bollen
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 3 sjalotjes, gehakt
  • 2 el rode wijn azijn
  • 3 dl rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 6 dl demiglace (of verdikte runderbouillon)
  • 1 1/2 el ongezouten boter

Bereiding

Snijd de kop van de knoflook, doe in aluminiumfolie en besprenkel met wat olie, en peper en zout. Rooster de knoflook tot zacht en gaar.

Bak de sjalot in wat olie (of overgebleven vet van vlees bakken), ca. 2 minuten. Knijp de knoflook uit de tenen bij het sjalotmengsel. Voeg de azijn, wijn, laurier en tijm toe en breng aan de kook. Knoflook goed fijn maken. Inkoken tot c. 1 dl.

Voeg de demiglace toe en inkoken tot 2 dl. Roer de boter er door. Dan de saus door een zeef gieten, de overblijfselen 'uitpersen' door het zeef. Saus op smaak brengen met zout en peper.

Recept 14 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!