RECEPT DRIE KRUIDEN PESTO

Recept van Epicurious, lekker bij pasta of als dip met lekker brood.

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2/3 kopje basilicum
  • 2/3 kopje mint
  • 2/3 kopje peterselie
  • 1/3 kopje pijnboompitten
  • 1/3 kopje parmezaan
  • 2 teentjes knoflook, gepureerd met wat zout
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el balsamico

Bereiding

Meng alle ingredienten in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. In de koelkast bewaren met een laagje olie er op.

Serveren op kamertemperatuur.

Recept 25 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie De combinatie van de drie kruiden maakt van deze pesto een ware lekkernij. De munt zou ook vervangen kunnen worden door koriander. De pijnboompitten verwerk ik het liefst geroosterd omdat dit de smaak van de nootjes nog versterkt. Italianen bereiden de pesto altijd in een vijzel zodat de ingredienten niet in aanraking komen met een kunststof. In de Oosterse keuken maakt men gebruik van houten stokjes en porseleinen kommetjes om zo de smaak van het voedsel meer tot zijn recht te laten komen. We zijn het niet gewoon om mes en vork te laten liggen, en toch eten we soms frietjes met de handen. Eet eens een keer met de vingers en misschien ben je dan ook voor het idee gewonnen.
Pesto is vreselijk lekker en bovendien nog gezond ook.