RECEPT KONIJN MET MOSTERDSAUS

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kilo konijnenbouten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • 3 el olie
  • 300 ml droge witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 4 el Dijon mosterd
  • zout en peper
  • 2 tl ma´zena
  • 2-3 el gehakte peterselie

Bereiding

Kruid de konijnenbouten met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten in twee porties tot ze bruin zien. Haal ze uit de pan en zet weg.

Doe 25 gram boter in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de wijn toe en laat die op laag vuur inkoken tot hij met de helft is gereduceerd. Voeg dan de bouillon en de konijnenbouten toe en laat afgedekt ca. 40 minuten stoven.

Haal de bouten uit de pan en zet ze weg. Laat de saus even wat inkoken en meng dan ca. 50 ml van de saus met de mosterd. Doe dit terug in de pan en roer goed. Maak een papje van de ma´zena en een scheutje water en voeg dit toe aan de saus. Roer goed en laat 3 minuten doorkoken. Doe dan de resterende boter, zout en peper en de peterselie erbij en roer dit door. Doe de bouten terug in de pan en laat het geheel nog even doorwarmen. Lekker met aardappelpuree en doperwten.

Recept 19 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!