RECEPT OSSENHAAS MET GEROOSTERDE KNOFLOOK VINAIGRETTE

Een soort carpaccio, maar dan anders. Een lekker brunch gerecht.

Vlees gerecht uit Amerika voor 12 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 kg Ossenhaas aan het stuk
  • Voor de vinaigrette
  • 3 bollen knoflook
  • 2 tl dijon mosterd
  • 0,5 dl rode wijnazijn
  • 0,5 dl balsamico azijn
  • 3 dl olijfolie
  • 6 handenvol rucola,
  • 3 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd

Bereiding

Verhit de oven voor op 250 C.

Kruid de ossenhaas met peper en zout. Schroei de ossenhaas eerst snel dicht en leg dan in de oven tot de binnen temperatuur van het vlees zo 65-70 C is.

Af laten koelen tot kamertemperatuur.

De vinaigrette
De top van de bol knoflook snijden en in wat aluminium folie doen, bestrooien met peper en zout en wat olijfolie, in de oven roosteren voor ca. 40 minuten tot de knoflook zacht is. De teentjes uit de bol knijpen en in een keukenmachine doen samen met de mosterd, azijn en peper en zout. Goed pureren en dan langzaam de olie toevoegen tot het een wat dikkere vloeistof wordt.

Het vlees zeer dun snijden en op een bord leggen en daarover wat van de rucola en tomaten en besprenkelen met de dressing en wat peper en zout.

Recept 14 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!