RECEPT GAENG GAI THAISE KIP CURRY MET BAMBOE

Gevogelte gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el olie
  • 10 gedroogde pepertjes (redelijk heet, meer of minder naar smaak)
  • 1 ui gesneden
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl laos
  • 1 stengel verse sereh, gehakt
  • 4 el verse koriander, gehakt
  • 6 kaffir limoen blaadjes
  • 1 el suiker
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 2 el vissaus (nampla)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 150 gram bamboescheuten
  • 400 ml kokosmelk
  • 20 verse basilicumblaadjes

Bereiding

Verhit de olie en roerbak de pepertjes, ui en knoflook tot wat aangebakken. Voeg de laos, sereh, verse koriander, kaffirblaadjes, komijn, gemalen koriander, suiker, nampla en zout toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak nog een minuutje, voeg dan de bamboe en kokosmelk toe en laten sudderen voor ca. 10-15 minuten, tot de kip gaar is. De basilicum in stukjes scheuren en erdoor roeren.

Dit gerecht is het lekkerste als je het nu een dag laat staan en de volgende dag opnieuw opwarmt, hetzelfde als bij Indonesisch.

Recept 19 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker gerecht...zout toevoegen niet nodig aangezien er al vissaus doorheen gaat. Wil je het wat zouter dan wat meer vissaus.....jammie!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker gerecht, dank je!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie het was goed maar het was nietzo als ik heb gegten in thailand hoe kan dit

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie 10 pepertjes is GRUWENLIJK heet.......
2-3 is meer dan genoeg.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie een heerlijk gekruid en pittig gerecht!! mmmmm