RECEPT VARKENSVLEES MET KNOFLOOK EN PEPER

Lekker, snel en simpel gerecht uit Thailand. Dit kun je krijgen bij praktisch iedere eetgelegenheid in Thailand.

Vlees gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Varkensvlees met knoflook en peper
  • ca. 100-200 gram varkensfilet in reepjes
  • 2 tenen knoflook in heel dunne plakjes
  • 1 takje verse groene peper (te krijgen bij Tokos en ook bij Supermarkt Jumbo)
  • olie om te frituren
  • vissaus en sojasaus naar smaak
  • 1 tl palmsuiker
  • scheutje water

Bereiding

Verhit de olie en frituur de reepjes vlees hierin, als het bijna gaar is de knoflook toevoegen. Als het vlees gaar is alles uit de pan nemen en uit laten lekken.

Wok leeggieten op 1 el olie na en weer verhitten. Vlees en knoflook weer toevoegen met de peper en snel roerbakken met de palmsuiker, dan eerst wat sojasaus en dan vissaus naar smaak toevoegen met wat gemalen peper. Klein scheutje water en smikkelen maar.

Lekker met wat rijst.

Het vlees kan vervangen worden door stukjes vis, kipfilet en/of garnalen.

Smakelijk.

Recept 13 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heb het nu zelf gemaakt en ook nog wat verse chilis toegevoegd, in z'n geheel anders wordt het wel heel heet!

Samen met eerst gestoomde en toen gewokte kouseband met vis- en sojasaus en wat knoflook.

Lekker gegeten op kerstavond.