RECEPT KNOFLOOK VARKENSVLEES

Vlees gerecht uit Thailand

Ingredienten

Foto: Knoflook Varkensvlees
  • 250 gram mager varkensvlees (filet, haas)
  • 2 el knoflook, geperst
  • 1 tl vers gemalen peper
  • 3 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el palmsuiker
  • 2 el olie
  • 4 sjalotjes gehakt

Bereiding

Vlees lichtjes laten bevriezen om het snijden te vergemakkelijken. Dan vlees in zo dun mogelijke plakjes snijden en daarna in stukjes. Knoflook en peper mengen en dan mengen met het vlees.

Vissaus, oestersaus en suiker mengen en suiker op laten lossen.

Een wok verhitten, olie toevoegen en heet laten worden. Dan de sjalot toeveogen en 1 minuut roerbakken, daarna het vleesmengsel toevoegen en 1 minuut roerbakken, pan indien nodig van het vuur halen om verbranden te voorkomen, tot bijna gaar. Dan het natte mengsel toeveogen en nog 1 minuutje bakken, tot het begint te verdikken.

Van vuur nemen en serveren met bijvoorbeeld rijst en een salade.

Recept 19 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Twee EETlepels knoflook en VIER sjalotjes leek me erg veel maar het vlees was misschien mede daardoor erg mals. Maar wel erg lekker

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Schandaaalig lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Was heel lekker, alleen door de palmsuiker een beetje aan de zoete kant. Met varkenshaas heerlijk zacht!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie klinkt zeer lekker!