RECEPT STEAK DIANA MET PETERSELIE AARDAPPELS

Dit gerecht wordt in restaurants vaak aan tafel klaar gemaakt omdat het zo snel gaat. Pas wel op met het flamberen!

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 16 nieuwe kriel aardappels
  • 1 el olie
  • 4 el ongezoute boter
  • 4 entrecote's of ribeye's, of liever nog 2 dikke entrecote's/ribeye's
  • zout en grof gemalen peper naar smaak
  • 1/2 dl cognac of andere sterke drank
  • 1/2 dl madeira of sherry
  • 2 sjalotjes
  • 1 el verse bieslook
  • 8 peterselie stengels, fijngesneden
  • ca 1 dl runderbouillon

Bereiding

Halveer de aardappels en doe ze in een pan met heet water en kook ze tot ze gaar zijn. Ondertussen in een koekepan 1 el boter en de olie verhitten op hoog vuur, kruid het vlees met zout en peper aan beide kanten. Bak ze tot de gewenste gaarheid. Ondertussen in een steelpannetje de cognac en madeira op laag vuur verhitten. Hak de sjalotten, bieslook en peterselie.

Als het vlees klaar is pan van het vuur nemen en de warme drank toevoegen en flamberen. Als de vlammen uitgaan het vuur verhogen en het vlees bedekken met de drank aan beide kanten en uit de pan nemen. Bouillon en sjalotten toevoegen en op hoog vuur lichtjes in laten koken. Vuur laag zetten en 1 el boter er door roeren.

Vlees in plakjes snijden, wat saus er over gieten en bestrooien met bieslook. De gare aardappels afgieten en omgooien met 2 el boter en de peterselie. Op smaak brengen met peper en zout en in een klein schaaltje p.p. serveren.

Recept 18 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Bij de madeirasaus champignons toevoegen maakt het nog lekkerder.
Proberen maar!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker en simpel recept. De eerste keer dat ik iets flambeerde. Je krijgt in de saus een subtiele smaak van de cognac en madeira.