RECEPT KALFSVLEES PICCATA

Recept van Epicurious

Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Kalfsvlees Piccata
  • Voor de saus
  • 2,5 dl kippebouillon
  • 0,8 dl witte wijn
  • 1 el bloem
  • 2 el water
  • 1 el boter
  • 1 el citroensap
  • 2 el peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 4 dunne kalfsschnitzels
  • zout en peper naar smaak
  • 1 citroen in dunne plakjes

Bereiding

De saus
Kook de bouillon en de wijn in tot de helft. Meng het water met de bloem en giet bij de saus. Eventjes doorkoken. Van het vuur halen en de boter, citroensap en zout/peper naar smaak toevoegen. Warm houden.

Grill de schnitzels in een grillpan. Kruiden met peper en zout. Grill ook de plakjes citroen.

Saus weer heet maken en de kappertjes en peterselie er door roeren.

Recept 22 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De peterselie, kappertjes, citroensap, witte wijn anders ook wel, hoor Theo... Eerst goed ingelicht zijn, dan scherp reageren, niet andersom graag. Succes.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heeft niets, behalve dan kalfsvlees, met piccatta te maken

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie typisch amerikaans