RECEPT RODE WIJN RISOTTO

Recept van de Kooktempel

Rijst gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 7,5 dl rode wijn
  • 250 g risotto rijst
  • 200 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 3 takjes basilicum
  • 4 grote eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit een beetje olie in een pan, voeg de rijst toe, bak deze kort mee zonder te verkleuren en voeg de in plakjes gesneden champignons en een uitgeknepen teentje knoflook toe. Blus het geheel af met de wijn, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur met deksel in + 30 minuten rustig gaar worden.

Als de risotto gaar is, vermengen met gesneden basilicum en geraspte kaas.

Recept 20 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie
De kooktijd is prima als je goede rijst gebruikt. Voor risotto gebruik ik zelf Carnaroli rijst, dit is pas op volle grootte na 30-45 minuten. Verschil met bijv. Lassie rijst is ten eerste de smaak en ten tweede neemt goede rijst veel meer vocht op en wordt dus een stuk groter. Beetje bouillion er bij blijven scheppen is wel leuk koken vind ik altijd..

Datum
Naam
Waardering 2 van 10
Reactie De champignons zijn gretig tussen de rest uitgevist en vervolgens zijn we aan de pizza gegaan. GADVERDAMME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vond het een heel lekker gerechtje,maar vond ook dat de wijnsmaak wat teveel overheerste.Misschien een beetje minder wijn erin?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Inderdaad lekker met een gefruit uitje, en een kooktijd van 20 minuten, zeer apart!

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Wat mankeert aan dit recept?
1) een beetje gefruite ui aan het begin (ook al is er knoflook)
2) wat boter aan het einde.

Wat zit er teveel in?
Kooktijd! Met 30 minuten eet je pap, geen risotto...