RECEPT PASTA ROSALIE

Recept, genaamd naar onze dochter Rosalie, gekregen van de buurman. Lijkt me een super recept, garnalen, knofloook, ansjovis, zongedroogde tomaatjes, kan niet mis gaan!

Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Pasta Rosalie
  • knoflook 2 tenen voor de garnalen,
  • 1 teen voor de saus,
  • kappertjes,
  • ansjovis (in olijf olie) bij de AH/john west,
  • 1 bakje cherry of kleine roma tomaatjes,
  • gedroogde tomaten in olijfolie (glazen pot) of zelfgemaakt,
  • peterselie,
  • grote/jumbo garnalen (ik doe meestal 2 bakjes van de AH vind ik lekker, 1 is zo weinig)
  • Pasta (merk barilla la Collezione mafaldine) past er goed bij,
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Pan met water op het vuur voor de pasta (als het water kookt de pasta erin doen)

2 tenen knoflook snipperen, beetje olijfolie in de pan... knoflook effe bakken daarna de garnalen erin tot knapperig/lichtbruin, vocht moet weg zijn.

Daarna flinke hand peterselie erbij doen, effe meebakken tot het goed opgenomen is, dan eruit scheppen in een schaaltje.

Dan alle ansjovis in de pan doen (met olijfolie), kijk uit pan is heet, kan flink spetteren, meestal doe ik de pan effe van het vuur. Daarna het vuur weer opvoeren. Belangrijk ansjovis, moet helemaal opgelost zijn.
Daarna alle roma tomaatjes toevoegen (gehalveerd), 1 teen knoflook gesnipperd, gedroogde tomaten in olijfolie stuk of 5 (fijngesnipperd) dit goed fruiten.

Na 3 minuten 3 theelepels kappertjes, mee fruiten (niet te hoog vuur). Belangrijk roma tomaatjes goed bakken tot alle vocht eruit is. Op het laatst, handvol peterselie erin goed mengen.

Als de pasta klaar is, is de saus ook klaar.

Pasta goed uitlekken, in de pan doen met de saus, goed vermengen, garnalen erbij.

Parmezaanse kaas erover eet smakelijk.

Recept 28 keer bezocht en 95 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat een ontzettend lekker recept!! Niet afwijken van het recept vind ik, het is heel duidelijk en zoals vermeld: voor twee personen een bakje roma-tomaten. De schrijver heeft het overduidelijk wel al eens gemaakt, getuige zijn vermelding: haal de pan van het vuur als je de ansjovis gaat bakken. Alleen is de zilte smaak van de ansjovis en garnalen zo lekker dat is er absoltuut geen parmezaanse kaas meer over wil. Wel een frisse salade met veel rucola en een scheut rode wijnazijn. Wij aten onze vingers erbij op: bedankt Rosalie!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie met wat warmoes wordt het nog vele lekkerder!
en een snuifje curry!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Recept wat duidelijker gemaakt door de hoeveelheid tomaten te noemen, 1 bakje dus. Bij AH heb je Excellent cherry of kleine roma tomaatjes, beide voldoen.

Met de garnalen kun je ook nog kiezen of je rauwe of gekookt neemt. Voor de makkelijkheid neem ik wel eens gekookte, als je tijd genoeg hebt neem dan rauwe en pel ze zelf.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Voor hoeveel personen is dit recept bedoeld?
Ik nam een bak Romatomaten bij AH en dat woog 750 gram, leek me wat veel. Bedoelde je soms kerstomaten?
Het lijkt me achteraf nutteloos de garnalen "knapperig/lichtbruin" te bakken! Ze werden bij mij niet bruin maar wel taai!
In de pan koekte alles vreselijk aan aan de bodem want dat bakken van al die tomaten duurt erg lang.
Toch was de smaak niet slecht. Toevoegen van kaas leek me eigenlijk niet nodig.
Heb je het recept uitgeprobeerd voordat je het op het net zette?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Helaas bij mij mislukt, was niet lekker. Gezien de andere reakties moet ik iets verkeerd hebben gedaan. Marco hoeveel tomaten en pasta moet je gebruiken (gewicht!)?
Vr. Mikey

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Was een succes, Marco.
Voor de kinderen (geen visliefhebbers) stukjes kipfilet gebakken, past hier ook goed bij !!
Die specifieke pasta-soort (Barilla la Collezione mafaldine) hoort hier eigenlijk wel bij, daar blijft de saus zo lekker aan plakken. Eindig je niet met een half bord saus als de pasta op is ;-)

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik hou heel erg veel van vis en van pasta en het zit er goed uit ga het uitproberen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Moet dit zeker eens binnenkort maken!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Fantastisch!, zeker een aanrader.

Kom maar op met die recepten van je buurman.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Super recept! Gisterenavond geprobeerd en het was zo lekker. Ik heb goede cherry tomaatjes gebruikt en de zongedroogde tomaten zelf gemaakt (oven gedroogd).

Ook voor niet ansjovis liefhebbers perfect want je proeft de ansjovis niet........

Gebruik goede pasta en het kan niet missen.