RECEPT PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS

Pasta gerecht uit Italie voor 3 personen

Ingredienten

Foto: Pasta met pittige tomatensaus
  • 2 medium uien, gesneden
  • 2-3 grote knoflooktenen (of naar smaak), geperst
  • 8 plakjes ontbijtspek, gesneden
  • 1 rode paprika, ontveld en in stukjes
  • 1,25 dl rode wijn
  • 1 blik (400gr) gesneden tomaten
  • 1 blik (400gr) gezeefde tomaten
  • 2 el. gehakte zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2-3 el. gehakte verse basilicum
  • 1 el. tabasco
  • 1/4 el. gedroogde chilies, fijngehakt
  • Olijfolie voor het bakken
  • zout en versgemalen peper
  • 350 gr. gekookte pasta naar keuze
  • evt. wat parmezaanse kaas voor het serveren

Bereiding

Snijdt het ontbijtspek in stukjes en bak in wat olijfolie tot het spek knapperig begint te worden, haal dan uit de pan. Snijd de uien en bak die in het overgebleven vet tot ze zacht worden. Voeg de knoflook toe en bak voor een minuutje. Voeg dan de wijn toe en zorg dat het aanbaksel los geroerd wordt. Voeg de rest van de ingredienten toe, inclusief het ontbijtspek en breng op smaak met zout en peper.

Proef of de saus pittig genoeg is en voeg meer tabasco toe als het nodig is. Laten pruttelen voor ongeveer een half uur. Bij het serveren de pasta met de saus combineren, garneren met nog wat basilicum en wat vers geraspte parmezaanse kaas. Lekker met ciabatta en een frisse salade.

Recept 16 keer bezocht en 49 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Gister klaargemaakt en hebben heerlijk gegeten. Voor ons geen kant en klaar sauzen meer.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker recept, heb er zelf nog kleine gehaktballetjes aan toegevoegd en iets minder tobasco anders werd het erg pittig voor de kids.
Had geen rode wijn dus vervangen door rode port.
zeker voor herhaling vatbaar

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker recept. Gisteren voor het eerst uitgeprobeerd, groot succes! Je moet wel van pittig eten houden, alhoewel je dit ook zelf kunt beinvloeden.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lekker, maar voor de minder scherplievende zou je in plaats van eetlepel(s) tabasco, theelepels kunnen nemen, en als je ervan houdt is een beetje suiker erbij ook wel lekker.

gegroet

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erruuuug lekker maar doe er niet teveel tabasco in, je mond is er zo van verdoofd dat je nauwelijks nog wat proeft!