RECEPT KNOFLOOKGARNALEN MET GROENE ASPERGES

Garnalen recept met groene asperges, eventueel kun je de asperges ook grillen.

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Knoflookgarnalen met groene asperges
  • 500 g groene asperges,
  • zout,
  • 1 eetlepel witte wijnazijn,
  • 5 eetlepels (mas)olie,
  • peper,
  • 1/2 kropje lollo rosso,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 20 grote garnalen (AH),
  • 12 sprietjes bieslook

Bereiding

Onderste deel (ca. 3 cm) van asperges afsnijden. Asperges in lengte en in breedte halveren. In pan ruim water met snufje zout aan de kook brengen. Asperges ca. 1 minuut koken en in kookvocht laten afkoelen. Intussen in steelpan 1 eetlepel aspergekookvocht met wijnazijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Asperges uit vocht nemen en goed laten uitlekken. Lollo rosso wassen, in stukjes scheuren en over vier borden verdelen. Asperges dakpansgewijs erop leggen.

Knoflook pellen. In wok of hapjespan rest van olie zachtjes verhitten. Knoflook erboven uitpersen en ca. 1/2 minuut zachtjes bakken. Vuur hoog draaien en garnalen toevoegen. Garnalen in ca. 3 minuten op hoog vuur bakken, halverwege keren.

Intussen bieslook boven dressing fijnknippen en verwarmen (niet laten koken). Garnalen over asperges verdelen. Dressing erover sprenkelen. Serveren met geroosterd brood.

Recept 127 keer bezocht en 66 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Door ook nog een knoflookpasta toe te voegen wordt dit gerecht helemaal 'da bombe'. Laat de smaakpapillen trillen, en is bij gebruik binnen een menu ook als ideaaal voorafje te gebruiken. Na het nuttigen hiervan denk je alleen nog maar: meer, meer, meer,MEEEER!