RECEPT INDISCHE MIHOEN (KIP)

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 pakken mihoen (te koop indische toko)
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • dubbele kipfilet
  • peper
  • zout
  • olie
  • ontbijtspek 6 plakjes uit zo'n pakje.
  • soya saus
  • ketjap
  • peultjes ong 100 gram
  • paprika 1 rode
  • brocoli (toevoeging naar keuze)

Bereiding

snij eerst alle groenten en dergelijke voorwerken is altijd handig!

zoals staat aangegeven op de mihoen moet je het heel even voorkoken zo'n 10 min. snij de kip in blokjes en marineer met peper en zout. verhit een pan (wok) met olie bak de ontbijtspek en de uitjes en de knoflook (geperst) ca5 min
doe het vuur lager en doe de kip er bij bak die goed maar niet te bruin,,,, als de kip gaar begint te worden doe je er wat soya en ketjap bij dat kunt u zelf uitzoeken hoe veel u wilt.gooi alle groenten er bij en de mihoen (dit lijkt heel veel maar slinkt zo in) en dan blijven roeren zodat alle mihoen goed word gebakken. EETSMAKELIJK!!!

Recept 18 keer bezocht en 36 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Heb het recept niet gemaakt, maar ik zou de mihoen niet 10 min. koken! 1 a 2 min in warm water of hete bouillon is voldoende. Zelf zet ik gewoon een paar minuten is koud water, zo uit de kraan.