RECEPT CASSOULET VAN LUCIEN

De lekkerste cassoulet komt wat mij betreft uit Montsegur, maar ik wil geen ruzie met de koks uit toulouse, dus zeg ik dan maar: de beste cassoulet komt in ieder geval uit t zuiden en was vroeger een zetmeelrijk hapje dat vooral in wintertijden werd gegeten.

Recept toegestuurd van Lucien. Bedankt, lijkt me erg lekker!

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen

Ingredienten

  • Dit is hoe 't echt moet:
  • 500 g witte bonen
  • 75 g gerookt spek
  • 3 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g ontvelde tomaat
  • 75 g knoflookworst
  • 1 winterwortel
  • 1 mergpijp
  • 250 g lamsbout met been
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mp tijm

Bereiding

Laat de bonen 12 uur weken.

Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de bestoken ui en de mergpijp. Bak ondertussen de blokjes spek langzaam uit. Haal het spek uit de pan en bak het lamsvlees rondom aan. Hou dit ook apart.

Fruit de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in het vet. Voeg laurierblaadje, tijm, tomaten, vlees en het spek toe. Doe er zoveel van het bonenkookvocht bij tot het onderstaat en sudder zachtjes anderhalf uur tot het vlees gaar is.

Doe bonen, knoflookworst en vlees in een vuurvaste aardewerken casserol, bestrooi met paneermeel. Zet de casserol in een oven op 150 graden Celsius.

Breek met een lepel het ontstane korstje na 20 minuten. Herhaal dit nog enige malen, en bedruip het oppervlak met achtergehouden kooknat. Na 2 uur is de cassoulet klaar. varieer met geconfijtte eendepootjes, of petit sale.

Recept 16 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb zelf zoiets onlangs gemaakt met rode linzen. Dit recept met bonen zal ik binnenkort ook gaan maken, maar waarom dat paneermeel, wat voor functie heeft het?