RECEPT ENTRECOTE MET MADERASAUS

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • 150 gr champignons
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 30 gr boter
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 flinke entrecote
  • borrelglaasje madera
  • 1 dl runderbouillon
  • 1,5 dl room
  • ma´zena
  • peterselie
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Snijd de champignons in plakjes en bak ze al roerend op hoog vuur in een koekenpan met een klontje boter en een eetl olijfolie, tot ze vocht loslaten. Doe het gesnipperde uitje erdoor en bak nog een minuut. Zout en peper het, en haal het uit de pan, doe op een bord.
Doe de resterende boter met een eetl olie in de koekenpan. Zout en peper de entrecote en braad het een paar minuten. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in folie om warm te blijven. Giet het vet af.
Giet de madera en de bouillon in de pan en laat inkoken tot 0,5 dl. Voeg al roerend de room toe. Vermeng een eetl ma´zena in een kommetje met een beetje koud water. Bind hiermee voorzichtig de saus, gebruik zoveel ma´zena als nodig is. Laat even op zacht vuur pruttelen. Doe de champignons door de saus en laat even warm worden.
Snijd het vlees in repen van 1 cm dik, verdeel over 2 verwarmde borden en lepel de saus erbij. Garneer met wat peterselie.
Lekker met gebakken aardappels of een aardappel gratin

Recept 26 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijke saus!! Ik vond het een erg makkelijk recept. Ik heb de saus vooraf gemaakt. Ook de kinderen vonden de saus verrukkelijk.